Passagiersinformatie

PASSAGIERSINFORMATIE

Voor aanvang van de ballonvaart

Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Zorg ervoor dat u van de ballonvaarder de bevestiging heeft ontvangen omtrent het doorgaan van de ballonvaart. Tijden kunnen zijn aangepast aan de omstandigheden. Het is van groot belang dat u tijdig op de afgesproken verzamellocatie bent.

Hoe lang duurt een ballonvaart?

Trek er minimaal zo'n 4 uur voor uit. Er kan vertraging optreden voor de opstijging, omdat er gewacht moet worden op optimale weerscondities. De ballonvaart zelf duurt gemiddeld 1 uur tot 1:30 uur. Dit hangt af van het gebied waar u naar toe vaart, de landingsmogelijkheden aldaar en de weersomstandigheden. Wij adviseren u om niet direct na de ballonvaart iets te plannen.

Hoe hoog varen we en waar landen we?

Ballonnen varen met de wind mee daardoor weten we nooit exact waar naartoe en hoever we zullen ballonvaren. De ballonvaarder kan uitstekend de vaarhoogte controleren, diezal gewoonlijk niet hoger dan 3000ft en meestal tussen 500ft en 1000ft zijn.

Wat trek ik aan?

Voor een ballonvaart is het niet noodzakelijk speciale kleding te dragen. Wat u aan zou trekken voor een stevige wandeling is geschikt voor een ballonvaart. Makkelijk zittende schoenen, bijvoorbeeld bergschoenen zijn aan te bevelen. Slippers en/of hakken zijn niet toegestaan. Het is in de ballonmand tijdens uw ballonvaart niet kouder dan op de grond.

Mag ik fotograferen?

Ja

 

Mag ik roken en drinken?

Tijdens de ballonvaart mag nimmer worden gerookt.

De ballonvaarder is niet bevoegd om personen te vervoeren die kennelijk onder invloed van alcohol en/of drugs zijn.

 

Is er een maximum leeftijd?

Er is geen maximum leeftijd voor het maken van een ballonvaart. Desondanks kan de ballonvaarder uit veiligheidsoverwegingen afwijzend beslissen. Weersomstandigheden en het vermogen om instructies van de ballonvaarder op te volgen kunnen hierbij een rol spelen.