FAQ

DE BALLONVAART


Hoe kan ik met mijn cadeaubon of E-Ticket een datum reserveren?

U kunt telefonisch, online, sms, WhatsApp of via e-mail een datum reserveren. Bij uw reservering kunt u gelijk doorgeven over welke woonplaats/omgeving u graag wilt ballonvaren.


Krijg ik bericht op de reserveringsdag?

Ja, u ontvangt altijd een sms-bericht met de meteogegevens, de verzameltijd en de verzamellocatie. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Tijden kunnen zijn aangepast aan de omstandigheden. Het is van groot belang dat u tijdig op de afgesproken verzamellocatie bent.


Is ballonvaren wel veilig?

Aerostat ballonvaarten heeft meer dan 25 jaar ervaring en voldoet aan alle door EASA (European Air Safety Agency) en Nederlandse overheid gestelde eisen. Onze door de overheid gecertificeerde en door de KNVvL erkende piloten hebben alle meer dan 1000 veilige vaarten uitgevoerd en behoren tot de beste van Nederland. Onze piloten werken conform EASA FCL en EASA ATO regelgeving.

Ballonvaren met Aerostat ballonvaarten is niet alleen een uniek avontuur op hoog niveau maar ook veiliger!


Waar is de verzamellocatie?

De verzamellocatie is rechtstreeks naar de opstijglocatie of Sjakies Ballonnerie in Moordrecht. Vanaf Sjakies Ballonnerie kunt u in onze passagiersbusjes meerijden naar de opstijglocatie.


Zijn de passagiersbusjes gratis?

Het vervoer in onze passagiersbusjes is voor de passagiers inbegrepen. Achterblijvers kunnen met eigen vervoer achter ons aanrijden. Voor € 15,- p.p. kunnen achterblijvers ook in onze personenbusjes meerijden. U bent dan voor, tijdens en na de ballonvaart aanwezig. Graag vooraf reserveren.


Wat is Sjakies Ballonnerie?

Sjakies Ballonnerie is een gezellige ontvangstruimte van Aerostat ballonvaarten. Passagiers kunnen hier voor aanvang van de ballonvaart genieten van een hapje en drankje. Foto's uitwisselen met medepassagiers en vragen stellen aan de piloten en stewards. Uiteraard zijn de uitzwaaiers ook van harte welkom.


Wat gaan we doen bij de opstijglocatie?

Aangekomen bij de opstijglocatie wordt de heteluchtballon opgebouwd. De piloot zal na het opbouwen van de heteluchtballon, de passagiers bij elkaar roepen voor de briefing. De piloot geeft u dan uitleg over de werking van de heteluchtballon en waar u zich aan moet houden voor, tijdens en na de ballonvaart.


Hoe lang duurt een ballonvaart?

Trek er minimaal 3 tot 4 uur voor uit. Er kan vertraging optreden voor de opstijging, omdat er gewacht moet worden op optimale weercondities. Zodra u bent opgestegen kunt u ruim een uur genieten van uw onvergetelijke avontuur op hoog niveau!


Waar landen we met de luchtballon?

Ballonnen varen met de wind mee waardoor we nooit exact weten waar we landen. De piloot en stewards weten wel de richting waar de ballon heen vaart maar de landingsplek blijft een verrassing.


Hoe komen we terug na de ballonvaart?

Na de ballonvaart wordt de ballon weer ingepakt en volgt de Champagne Ceremonie. U wordt 'in de adelstand verheven' en er zal champagne worden geschonken. Na de champagne wordt u keurig met onze personenbusjes terug gebracht naar de locatie waar we hebben afgesproken.


Mogen achterblijvers komen kijken bij de ballonvaart?

Uiteraard! Dit spektakel is een belevenis om te zien! Van dichtbij ziet

u de luchtballon opstijgen met de passagiers. Zodra de luchtballon is opgestegen vragen de stewards of er achterblijvers zijn die de luchtballon willen volgen en de landing willen meemaken. De stewards geven u uitleg en een richting zodat het volgen van de luchtballon een plezierige bezigheid is. De stewards onderhouden radiocontact met de piloot waardoor een richting gegeven kan worden. De achterblijvers die meerijden worden door de stewards geassisteerd naar de personenbusjes.


Worden er foto's gemaakt?

Ja, wij maken foto's van uw ballonvaart maar vergeet ook uw eigen camera niet!


Wat trek ik aan?

Voor een ballonvaart is het niet noodzakelijk speciale kleding te dragen. Wat u aan zou trekken voor een stevige wandeling is geschikt voor een ballonvaart. Makkelijk zittende schoenen, bijvoorbeeld bergschoenen zijn aan te bevelen.

Slippers en hakken zijn niet toegestaan!


Is het koud boven?

Nee, het is in de ballonmand tijdens uw ballonvaart niet kouder dan op de grond. De branders van de luchtballon zorgen voor een aangename temperatuur.


Mag ik roken en drinken?

Tijdens de ballonvaart mag nimmer gerookt worden. De ballonvaarder is niet bevoegd om personen te vervoeren die kennelijk onder invloed van alcohol en/of drugs zijn.


Ik ben zwanger mag ik dan ballonvaren?

Ons advies is om te wachten met een ballonvaart tot na de zwangerschap. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit.


Is er een maximum leeftijd?

Er is geen maximum leeftijd voor het maken van een ballonvaart.

Bent u slecht ter been, laat het ons weten. Aerostat ballonvaarten heeft overal een oplossing voor om uw ballonvaart zo aangenaam mogelijk te maken.


Vanaf welke leeftijd mogen kinderen ballonvaren?

Kinderen kunnen vanaf 8 jaar met ons mee ballonvaren. We hebben speciale kratjes waar kinderen tijdens de ballonvaart op kunnen staan om over de ballonrand te kijken.

WINNAAR BESTE BALLONVAARTBEDRIJF IN ZUID HOLLAND 2019

Al 8 jaar op rij het beste ballonvaartbedrijf in Zuid Holland en daar zijn wij ontzettend trots op!