Veelgestelde vragen

DE BALLONVAART


Hoe kan ik met mijn cadeaubon of E-Ticket een datum reserveren?

U kunt via de AGENDA een datum en locatie doorgeven.


Op de reserveringsdag

U ontvangt altijd een sms-bericht met de meteogegevens, de verzameltijd en de verzamellocatie. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Tijden kunnen zijn aangepast aan de omstandigheden. Het is van groot belang dat u tijdig op de afgesproken verzamellocatie bent.


Verzamellocatie

We verzamelen op de tijd en locatie die we hebben afgesproken.

U wordt ontvangen door onze stewards waar u kunt inchecken.


Wat gaan we doen bij de opstijglocatie?

Aangekomen bij de opstijglocatie wordt de heteluchtballon opgebouwd. De piloot zal na het opbouwen van de heteluchtballon, de passagiers bij elkaar roepen voor de briefing. De piloot geeft u dan uitleg over de werking van de heteluchtballon en waar u zich aan moet houden voor, tijdens en na de ballonvaart.


Hoe lang duurt een ballonvaart?

Trek er minimaal 3 tot 4 uur voor uit. Er kan vertraging optreden voor de opstijging, omdat er gewacht moet worden op optimale weercondities. Zodra u bent opgestegen kunt u ruim een uur genieten van uw onvergetelijke avontuur op hoog niveau!


Waar landen we met de luchtballon?

Ballonnen varen met de wind mee waardoor we nooit exact weten waar we landen. De piloot en stewards weten wel de richting waar de ballon heen vaart maar de landingsplek blijft een verrassing.


Champagne

Na de ballonvaart wordt de ballon weer ingepakt en volgt de Champagne Ceremonie. U wordt 'in de adelstand verheven' en er zal champagne worden geschonken. Na de champagne ontvangt u een certificaat uitgereikt door uw piloot.


Mogen achterblijvers komen kijken bij de ballonvaart?

Uiteraard! Dit spektakel is een belevenis om te zien! Van dichtbij ziet

u de luchtballon opstijgen met de passagiers. De stewards geven u uitleg en een richting zodat het volgen van de luchtballon een plezierige bezigheid is. De stewards onderhouden radiocontact met de piloot waardoor een richting gegeven kan worden.


Vervoer passagiersbusjes 

Desgewenst zorgen wij voor het vervoer na de landing terug naar de startlocatie. We weten uit ervaring dat uitzwaaiers graag achter de luchtballon rijden om zo het avontuur mee te maken. U kunt dan na de landing ook gelijk naar huis en hoeft u niet eerst terug naar de startlocatie. TIP: Deel live-locatie met uw volgers.


Worden er foto's gemaakt?

Ja, wij maken foto's van uw ballonvaart maar vergeet ook uw eigen camera niet! Stuur na de ballonvaart een WhatsApp met de datum van uw ballonvaart. U ontvangt dan de foto's. Veel kijkplezier!


Wat trek ik aan?

Voor een ballonvaart is het niet noodzakelijk speciale kleding te dragen. Wat u aan zou trekken voor een stevige wandeling is geschikt voor een ballonvaart. Makkelijk zittende schoenen, bijvoorbeeld bergschoenen zijn aan te bevelen.

Slippers, blote voeten en hakken zijn niet toegestaan!


Is het koud boven?

Nee, het is in de ballonmand tijdens uw ballonvaart niet kouder dan op de grond. De branders van de luchtballon zorgen voor een aangename temperatuur.


Mag ik roken en drinken?

Tijdens de ballonvaart mag nimmer gerookt worden. De ballonvaarder is niet bevoegd om personen te vervoeren die kennelijk onder invloed van alcohol en/of drugs zijn.


Ik ben zwanger mag ik dan ballonvaren?

Ons advies is om te wachten met een ballonvaart tot na de zwangerschap. Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit.


Is er een maximum leeftijd?

Er is geen maximum leeftijd voor het maken van een ballonvaart.

Bent u slecht ter been, laat het ons weten. Aerostat ballonvaarten heeft overal een oplossing voor om uw ballonvaart zo aangenaam mogelijk te maken.


Vanaf welke leeftijd mogen kinderen ballonvaren?

Kinderen kunnen vanaf 6 jaar met ons mee ballonvaren. We hebben speciale kratjes waar kinderen tijdens de ballonvaart op kunnen staan om over de ballonrand te kijken.

WINNAAR BESTE BALLONVAARTBEDRIJF IN ZUID HOLLAND 2021

Al 10 jaar op rij het beste ballonvaartbedrijf in Zuid Holland met een 8.9 en daar zijn wij ontzettend trots op!